Platte daken

Bij het renoveren van platte daken komt meer kijken dan alleen aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Er zijn diverse mogelijkheden en materiaal soorten om een plat dak waterdicht te maken. Daksystemen Nederland legt uit waarom voor een bepaald systeem gekozen wordt.

Zeker zo belangrijk zijn de details. Dit zijn bijvoorbeeld de randafwerkingen, de hemelwaterafvoeren, ontluchtingen, de loodslabben en de diverse aansluitingen naar eventueel naast gelegen daken of opgaand gevelwerk. Een goed en jarenlang waterdicht en onderhoudsvrij dak valt en staat zeker met een zorgvuldig uitgevoerde detaillering. Hier aan is de vakman te herkennen.

Ook het materiaalsoort wat gebruikt wordt voor de detailleringen is zeer belangrijk. Zo is bijvoorbeeld p.v.c. gebruik op een bitumineus dak het zelfde als vloeken in de kerk. Toch zien wij dit regelmatig verwerkt met als lekkage als gevolg. Hier is dan zeker geen vakman aan het werk geweest.

Bij het renoveren van een plat dak, eventueel aangevuld met isolatie moet er altijd vooraf berekend worden of het bouwfysisch wel een goed systeem oplevert. Daksystemen Nederland heeft deze kennis in huis.